Kennis

Paardrijden is een droom die veel mensen hebben. Letterlijk zelfs. In onze dromen galopperen we op een schitterend paard met wapperende manen de zonsondergang tegemoet. Jij en het paard voor eeuwig verbonden in vriendschap. Een heerlijke droom. En voor veel mensen zal dit helaas een droom blijven. Anderen achtervolgen hun droom en nemen paardrijles. En komen er dan achter dat paardrijden niet zo simpel is als in hun dromen. Hopelijk zonder pijnlijke lichaamsdelen.

Paarden zijn namelijk niet perfect. En mensen al helemaal niet. Om goed te leren paardrijden is kennis nodig. Natuurlijk leer je niet rijden uit een boek. Al lees je alle paarden boeken van de wereld. Je zult al snel merken dat jij net op dat ene paard zit, anders dan alle anderen. En dat je in een situatie terecht komt waarvan de oplossing nog opgeschreven moet worden.

Daarom dit gedeelte van de site. Er zijn een hoop boeken te koop. Maar deze tekst is gericht op de manegeruiter. Die wel graag informatie heeft maar niet meteen alle kleine details hoeft te weten. Iemand die veel verschillende paarden rijdt en niet perse een eigen paard heeft. Die wel rijtechnische tips wil lezen, maar niet meteen de hulpen voor het travers en renvers hoeft te kennen. In dit gedeelte komen een hoop onderwerpen aan bod.

Teksten mogen worden overgenomen met bronvermelding en naam auteur: Heike vd Kimmenade