Carnaval spelen

carnaval

Op maandag in de Carnavals vacantie houden we een wedstrijd waarbij je verkleed bent.
Het maakt niet uit of je helemaal verkleed bent of alleen kleurige kleren aantrekt. Je mag je pony of paard ook leuk versieren.

Iedereen kan meedoen of je nu beginnend ruiter of een ervaren ruiter bent.
Als je kunt stappen en draven kun je de proef rijden.
Tijdens de proef hebben we wat moeilijke stukjes gemaakt waarbij je bijvoorbeeld een rondje moet rijden, met de pony aan de hand lopen en weer opstappen en nog wat andere dingen.

Tijdens de ponykampen doen ze deze proef ook wel eens.
Er komt een parcours in de bak te staan. Deze moet je in een bepaalde volgorde nemen. Er is een voorlezer die je verteld hoe je moet rijden. En tijdens het rijden van het parcours is er iemand in de bak die je helpt waar nodig is.
Vind je het heel eng om alleen het parcours te rijden dan kun je zelf iemand vragen die je pony of het paard begeleid. Dus iemand die het paard aan een halstertouw heeft en met je meeloopt. Bijv een ouder.  Maar.........Stijl is heel erg belangrijk. Je kunt namelijk pluspunten verdienen voor je stijl maar ook minpunten. Trekken aan de teugels, schoppen of teveel met een zweep slaan levert absoluut minpunten op.

Er is ook een prijs voor diegene die het origineelste verkleed is. (Dat kan ook heel simpel zijn) Je mag je paard ook verkleden maar het mag natuurlijk niet wapperen of hinderen. Zelf gemaakt scoort hoger!

Verkleden is overigens niet verplicht